Anlita hjälp med hemstädning

Att anlita hemstädning kan kännas som en befrielse för många. Städning är ett moment som många kan känna stress och ångest över att behöva utföra. Det kanske finns roligare eller mer utvecklande saker att hitta på än att städa. Det är här hemstädningen kommer in i bilden. Företag som arbetar med detta underlättar en hel del för de familjer som hellre ägnar tiden till varandra än till städning.

Vad är det då som brukar ingå i en hemstädning? Det kan vara lite olika beroende på vad kunden har för önskemål och behov, samt vad städföretaget erbjuder i sina paketlösningar. På Balanzen kan du se ett exempel på vad som erbjuds från deras sida. Det finns en del städmoment som vanligast ingår i en hemstädningsrutin. I köket kan det bland annat vara avtorkning av skåpluckor, lådfronter samt fronter på vitvarorna där man kommer åt. Rengöring av spishäll, avtorkning av spisfläkt samt av kakelväggar förekommer normalt. Även rengöring av bänkar, diskbänk samt hushållsmaskiner ingår i hemstädningsrutinen av köket.

I badrummet brukar rengöring av WC-stol, handfat, badrumsinredning samt speglar förekomma. Utöver det brukar städfirman även rengöra duschkabinen, väggarna över badkar samt handfat. I övriga utrymmen i hushållet, det vill säga sovrum samt vardagsrum, brukar vanligtvis dammtorkning av fria ytor, dammsugning samt våttorkning av golvytor ingå i städningen. Sedan finns det också en hel del som inte ingår i en vanlig hemstädning och som personalen inte ska behöva göra. Exempel på detta är rengöring av ytor som är högre upp än vad personalen kan nå utan stege eller pall. Personalen ska inte heller behöva flytta eller bära på tunga föremål för att komma åt att städa. Dessutom ska städpersonalen inte behöva diska eller rengöra insidan av ugnen eller kylskåpet. Man kan i vissa fall beställa dessa tjänster av städfirman och då är det företaget som avgör om de vill utföra de städmomenten eller inte. Allt är förhandlingsbart.