Våtrumsgolv

I de rum där det finns en dusch eller badkar kallas golvet för ”våtrumsgolv”. Badrummet är ett rum där funktion och design ska mötas på ett effektivt och säkert sätt. Man vill såklart ha sitt badrum i en snygg design samtidigt som man vill att det ska vara enkelt att sköta, praktiskt, hygieniskt samt prisvärt. Dessutom vill man att badrummet ska vara garanterat säkert och vattentätt. Det finns då egentligen två olika typer av golv man brukar använda i badrum, plastmatta eller klinkergolv.

Plastmatta

Många anser att där det finns ett badkar eller en dusch är det plastmatta som gället. Enligt försäkringsbolagen är plastmatta det säkraste alternativet för att förhindra vattenskador. Så länge plastmattan är korrekt installerad fungerar den även som tätning och fuktspärr. Saker man ska tänka på när man väljer våtrumsmatta är bland annat att välja rätt matta beroende på om man ska ha den till golv eller vägg.

Ett smart tips är att be en fackman om hjälp när det gäller att välja rätt matta, i syfte att få en som passar just dina och ditt badrums förutsättningar. Övriga viktiga saker att tänka på är att välja en plastmatta som är godkänd för våtrum och det är viktigt att man inte monterar plastmattan själv utan anlitar en auktoriserad fackman.

Klinkergolv

Att ha klinkergolv i sitt badrum är något som blivit allt vanligare och anses idag vara mer trendigt och lyxigt än en plastmatta. Idag ses gärna större klinkerplattor i badrum. Även om plastmatta anses vara det mest säkra för att förhindra vattenskador är det väldigt vanligt med klinkergolv i badrum idag.

Precis som med plastmatta är det väldigt viktigt att man väljer rätt klinkerplattor anpassade för våtrum och att det är en auktoriserad fackman som installerar klinkergolvet. Sätter man in klinkerplattorna på egen hand kan man riskera att försäkringen inte gäller ifall en vattenskada skulle uppstå.