Aluminiumgolv

Ett aluminiumgolv är vanligt förekommande som ett förtältsgolv. Använder man sig av aluminiumgolv får man ett rejält outslitligt golv som kan ärvas till både barn och barnbarn. Man ska dock ha med sig att det är ett väldigt kallt golv och det är inte heller särskilt snyggt och tilltalande. En fördel med golvet är att det kan fungera som en slags ”kylklamp” som håller förtältet kallt även när solen ligger på som starkast.

Aluminiumgolv i släpvagnar

Ett annat vanligt användningsområde för golvet är i släpvagnar av olika slag. Många större släpvagnar som till exempel hästtransporter består av aluminiumgolv då det är ett väldigt tåligt och kraftigt golv som står ut med det mesta. Det finns till och med dem som väljer att byta ut golvet i sin släpvagn eller hästtransport till just ett aluminiumgolv i syfte för att få ett långvarigt och hållbart golv.

Vad består aluminium av?

Aluminium är kort och gott den vanligaste metallen i världen. Aluminium är dessutom ett grundämne med atomnumret 13 och är den vanligast förekommande lättmetallen i jordskorpan och har en silvrig till grå färg. Aluminium är även det tredje vanligaste grundämnet och kommer näst efter syre samt kisel. Bauxit är den främsta källan till aluminium. Förutom till aluminiumgolv kan grundämnet även användas till bland annat flygplanskroppar, båtar, motorer, fälgar, burkar för dryckesvaror, maskiner, matfolie samt fasad – och takplåt.

Aluminium är också en väldigt god ledare för både elektricitet och värme, den är dock inte ferromagnetisk. Aluminiums densitet samt elasticitet är en tredjedel av stålens. Genom att använda sig av ett aluminiumgolv använder man alltså en naturlig råvara som härstammar från jordens inre. Det är relativt enkelt då att förstå att det är ett väldigt tåligt och kraftigt golv. Ett aluminiumgolv behöver heller inte vara särskilt dyrt, man kan hitta flera bra varianter under tusenlappen per kvadratmeter. Är man villig att spendera i ett högkvalitativt golv gynnas man i längden.