Vinylgolv

Vinylgolv är ett golv som bland annat lämpar sig väldigt bra för olika former av kommersiell användning. Vinylgolven är makalöst hållbara då de klarar av tung trafik samt kräver väldigt lite underhåll. Då vinylgolven har trä – eller skifferlook blir de precis lika snygga som de är slitstarka. Vinylgolven ger även ett intryck av autentiskt trä och erbjuder därmed många verklighetstrogna detaljer. Vinylgolv kännetecknas dessutom av att generera en varm och mjuk känsla samt har en både vattentålig och slitstark yta. Vinylgolv är verkligen ett jättebra och tåligt golvtips.

Design och tekniska egenskaper

När det gäller designen har vinylgolvet i princip obegränsade möjligheter. Genom den mångsidighet materialet har innebär det att man kan erbjuda flera olika designer och dessutom förstärka de olika stilarna genom verklighetstrogna detaljer, fascinerande färgsättningar samt taktil struktur.

Vinylgolv består av en högkvalitativ flerskiktsteknik. Dess ytskikt skyddar bland annat mot fläckar, repor samt slitage. Vinylgolvet består dessutom av detaljerade dekorlager, mycket stark samt slagtålig vinylkärna, extra stabilt lager med glasfiber samt ett mer slagtåligt vinyllager.

Underhållning av ett vinylgolv

Vinylgolven är särskilt utformade för att kunna stå emot damm och smuts. Förutom det är golven dessutom väldigt enkla att underhålla och rengöra. Det finns särskilda rengöringsprodukter som är avsedda för just vinylgolv och som rekommenderas att använda om man har ett sådant golv. Ett vinylgolv är utformat för att kunna hålla under en väldigt lång tid. Man ska inte behöva byta golv med jämna mellan rum när man installerat vinylgolv.

Då vinylgolv är utformat av syntetiskt material som gör det lika mjukt som slitstarkt är det också ett väldigt behagligt golv att gå på. Det lämpar sig därför väldigt bra för kommersiellt bruk, som i en butik till exempel där både kunder och personal går och står mycket. Det är då viktigt att ha ett tåligt samt behagligt golv vilket vinylgolvet är ett utmärkt exempel på.