Laminatgolv

Vill man ha ett golv som kombinerar spektakulär design med en svårslagen hållbarhet, då är laminatgolvet att rekommendera. Laminatgolv har framställts för att kunna användas i många år och fortfarande se vackra och fräscha ut även efter en längre tid. Laminatgolv är med andra ord det perfekta valet om man vill skapa ett vackert hem utan den där ständiga oron över att behöva byta ut golvet efter en tid.

Varför laminatgolv?

Laminatgolv har en väldigt bra slitstyrka vilket gör att golvet behåller sitt vackra och eleganta utseende år efter år. Laminatgolv finns dessutom i flera olika utföranden och nyanser vilket ger ett generöst utbud där det garanterat finns något golv som passar in i varje hem. Ett laminatgolv är dessutom väldigt enkelt att lägga då golvtillverkarna har utrustat laminatgolvet med ett klicksystem. Det gör det väldigt enkelt för vem som helst att lägga sitt egna laminatgolv.

Laminatgolv är dessutom väldigt vattenresistent då det består av en helt sluten yta. Det är därmed i princip omöjligt för vatten att tränga in i golvet. Det finns alltså flera fördelar med att lägga in laminatgolv i sitt hem.

Hur är laminatgolv tillverkade?

Laminatgolv är tillverkat av olika material som ligger lager på lager och kan se ut som både ett klinkergolv eller ett trägolv. Laminatgolvet ger en praktisk, slittålig samt hållbar yta som passar bland annat i hem där det finns familjemedlemmar som består av barn eller djur. Då laminatgolvet nästan ser ut som ett äkta trägolv skapar det en väldigt fin karaktär i hemmet.

Dess golvbrädor är byggda av massa olika skikt, normalt fyra stycken. Då ytan är väldigt slittålig och stark skyddar det också från väta och repor. Det förekommer dessutom att laminatgolv har ett ljuddämpande skikt mellan skivorna vilket därmed ger en så kallad allt-i-ett-läggning. Själva namnet på golvet härstammar från de olika skikten som pressas ihop genom en laminering.